2013. március 14., csütörtök

Back lever - Videó!!!

Ezt nem akarom magyarra fordítani, nem találtam még neki számomra jól hangzó megfelelőt :)

Több videó és felvétel közül erre esett a választásom, mert tanulságos. Tanulságos, mert egyszerre látszik benne a hiba és annak kijavítása is (a javítás egy kicsit rövidebb ideig látszik :))

Eleinte nehezen tudtam rájönni, hogy hogyan is kell kivitelezni ezt a gyakorlatot, de aztán hagytam a rávezetőket és elkezdtem erőltetni a teljes kivitelezést, ami után egyből világossá vált hogy mikor mit kell megfeszíteni, melyik testrész hova menjen a megfelelő időpontban.

Na de vissza a tanulságos részhez. A videó első szakaszában látszik a "kanalazás", nem ez a legmegfelelőbb kivitelezése a Back levernek, szebb ha ki van egyenesedve teljesen az ember. Azután látszik, hogy a talaj felé nézek (ekkor jutott eszembe egy valahol olvasott tanács, hogy ha nem vagy benne biztos hogy párhuzamos vagy-e a talajjal, vagy hogy egyenes vagy-e, akkor néz le vagy a lábaid felé alulról és egyből tudni fogod hol vagy és így ki fogsz egyenesedni) és egy pillanatra jobb is lett minden......sajnos csak egy pillanatra, mert akkorra már elfogytam.

Na de mindegy is, itt a videó :)



Jövő héten jövök másik videóval, reményeim szerint sikerül majd felvenni (lesz olyan jó idő hogy ki tudjak menni a játszótérre videózni) a terpeszben végzett Front lever húzódzkodást. Ha nem, akkor a már felvettek közül válogatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.